Нощна пеперуда

''Аз всъщност е трябвало да съм нощна пеперуда, но после е станала грешка и така съм се озовала тук, но не точно тук е трябвало да кацна, и затова сега всичко е малко трудно, нормално е всичко да ме наранява, трябва да имам много търпение и да чакам. Сложно нещо е, нали, една пеперуда да се превърне в жена...
Исках да кажа, че аз го искам, живота, и бих направила всичко, за да го имам, всичкия, който съществува, толкова много, че да полудееш. Няма значение, нека и да полудея, но този живот аз не искам да го изгубя, аз го искам, наистина, дори да боли до смърт. Да живея - това искам! Ще се справя, нали?
Нали ще се справя?''

~ Алесандро Барико - "Океан море"

четвъртък, 31 януари 2013 г.

Знаеш ли...

Обичам да те гледам докато спиш. Запомнила съм всяко твое потрепване, ритмичното дишане, устните ти, слепени една за друга. Така спокоен и замечтан си. Винаги се питам какво ли сънуваш. Прокарвам ръка в косите ти, целувам те нежно по челото, а после тихичко се сгушвам в теб и се моля този момент никога да не свършва и едновременно с това утрото да дойде по-скоро за да ти кажа първа "Добро утро, любов моя!"Няма коментари:

Публикуване на коментар